BejelentésHőkamera Debrecen
Termokamera baler731001@gmail.com

MENÜ

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.Hőkamera Debrecen. Épületszigetelések kivitelezése, vizsgálata.

A testek elektromágneses hullámokat bocsátanak ki abszolút nulla fok felett /-273 Celsius/. Az elektromágneses sugárzásokat besorolhatjuk a frekvenciájuk szerint, ekkor beszélünk az elektromágneses spektrumról. Ebben a spektrumban a 750 nanométer és az 1 milliméter közötti sávban található az infravörös sugárzás. A legnagyobb hullámhosszal rendelkező, még látható szín egyébként a vörös. Az infra tartomány ezen túl található. Jelentése ezért is az, hogy vörösön túli. Ez emberi szemmel már nem látható tartomány. Egy átlagos, kereskedelmi forgalomban is megvásárolható, épületek szigetelésének felmérésére alkalmas hőkamera a 7 mikrométer és a 20 mikrométer közötti hullámhosszt figyeli (hosszúhullámú infrataromány), erre a tartományra érzékeny a benne lévő érzékelő. Tehát a kamera a teljes spektrumnak ezt a kis szeletét látja. Eddig ez még nem hőmérsékletmérés, csak sugárzásmérés, és valóban, a hőmérsékletet közvetlenül nem is mérik ezek a műszerek, csak a sugárzás alapján következtetnek rá.

Igen, nem tévedés, a hőkamera a hőmérsékletet csak kikövetkezteti, mérni nem tudja. Mégis megbízhatunk a megállapított hőfokokban, ha a mérést végző szakember betartja az eljárással kapcsolatos szabályokat, és felismeri azokat a helyzeteket, amikor korrigálni kell a kamera beállításain. Fontos, figyelemmel kísérendő szempontok az időjárás, a külső-belső hőmérséklet, a páratartalom, a mérendő tárgy anyaga, felületi érdessége, mérete, távolsága, a mérés szöge, a kamera fizikai tulajdonságai, hogy csak a fontosabbakat említsem. Ezek mind összefüggenek. A testek sugárzásának intenzitása ebben a tartományban tehát összefügg a tényleges hőmérsékletükkel. Ezt az összefüggést a Max Planck-féle sugárzási törvény és a Wilhelm Wien-féle eltolódási törvény együttesen adja meg. Planck feltételezett egy ideális sugárzót, egy úgynevezett fekete testet, amely csak a saját hőmérséklete miatt sugároz, egyébként pedig minden elektromágneses hullámot elnyel. A valóságban ettől a feltételezett testtől kisebb-nagyobb mértékben eltérnek a mért tárgyak, ezért fontos, hogy ezt az eltérést minden mérésnél figyelembe vegyük, és ismerjük. Az eltérést az emissziós tényezővel tudjuk követni, ami az adott tárgyra jellemző adat, tulajdonképpen egy 0 és 1 közzé eső szorzó. Ha valaki épületek vagy épületszerkezetek szigetelésének állapotfelmérésével foglalkozik, mindenképpen tudnia kell, hogyan épül fel egy ház. Hol milyen anyagoknak kell lenniük, miért kell azoknak ott lenniük, mekkora méretűeknek kell lenniük. Aki hőképeket szeretne jó eredménnyel elemezni, látnia kell, mi van a vakolat alatt. A hőkamera csak a legfelső felület /festék, nemesvakolat, fa stb…/ hőmérsékletét mutatja, nem lát bele az anyagokba. Akinek ezt meg kell tudnia tenni, az mindig az elemzést végző személy, ezért fontos az építőiparban megszerzett ismeret, gyakorlat.

 

Éredekesség: Az épületek szigetelésének vizsgálata tehát képelemzés alapján történik. Egy termokamera vagy másnéven hőkamera szigetelésvizsgálat alatt másodpercenként minimum 25-ször 20`000 hőmérsékletmérést végez el, tehát hozzávetőlegesen másodpercenként 500`000 számításon alapuló mérést. Másodpercenként félmillió mérés, és ez csak a minimum, vannak ennél nagyságrandekkel nagyobb kamerák is.

 Hírek
Eladó új építésű kertesház a Husztikert lakóparkban!

Debrecen legzöldebb lakóparkjában eladó egy új építésű ikerház fele saját kivitelezésemben. Tekintse meg a teljes hirdetést.

tovább >>


Ipari Termográfia

Tekintse meg munkáinkat!

tovább >>
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!